LG с нова джобна клавиатура

автор: alex 27/08/2015 0 Коментар(и) Новини,

В стремежа си да завоюва по-голям дял от бързо растящия пазар на аксесоари за мобилни устройства, LG Electronics (LG) ще представи първата твърда навиваща се преносима безжична клавиатура по време на изложението за потребителска електроника IFA 2015 в Берлин, Германия. За разлика от други преносими клавиатури на пазара, клавиатурата на LG —  Rolly Keyboard (модел KBB-700) се прегъва между четирите реда клавиши, за да се превърне в лесен за носене стик, който се побира във всеки джоб толкова лесно, колкото и във всяка дамска чанта или куфарче. 

Благодарение на високо контрастните клавиши и разгъваемата стойка за мобилни устройства, писането на Rolly Keyboard е изключително удобно, тъй като разстоянието от 17 милиметра между центъра на два съседни клавиша (т.нар. key pitch) е почти толкова голямо, като при повечето клавиатури за настолни компютри, където разстоянието е 18 милиметра. Изработена от удароустойчив и издръжлив поликарбонат и черна ABS пластмаса, клавиатурата осигурява удовлетворяващо усещане при писане, което не е характерно за гъвкавите силиконови клавиатури. Две масивни напречни рамена се разгъват, за да поддържат телефони и таблети в изправено положение. Самото разгъване на клавиатурата Rolly Keyboard автоматичнo ѝ позволява да се свърже чрез Bluetooth 3.0 едновременно с две различни устройства, давайки възможност за превключване между двете просто чрез натискане на едно копче. Единична AAA батерия захранва клавиатурата за период до 3 месеца при стандартна употреба. “Клавиатурата LG Rolly Keyboard е просто едно от многото премиум входни устройства, които ние ще представим през предстоящите месеци, разширявайки гамата ни от аксесоари,” каза Сео Йонг-джей, вицепрезидент, ръководещ дивизията Innovative Personal Devices в LG Electronics Mobile Communications Company.  “Целта беше да създадем продукт, който може да добави повече стойност към смартфоните и таблетите на LG и същевременно се характеризира с уникален дизайн, който не е показван досега.” 

Клавиатурата Rolly Keyboard ще направи своя дебют в Съединените Щати през септември, последван от ключови пазари в Европа, Латинска Америка и Азия през четвъртото тримесечие. Информация за цените и наличностите ще бъде оповестена на местните пазари локално по време на лансирането. Посетителите на изложението IFA 2015 ще могат да видят отблизо клавиатурата Rolly Keyboard в зала 18 на изложбения център Messe Berlin от 4 до 9 септември.

 

Етикети: LG

Съобщение