LG G5 с иновативния UX 5.0

автор: alex 19/04/2016 0 Коментар(и) Новини,

  

С предстоящото пускане на новия LG G5 на българския пазар, LG Electronics (LG) ще представи и нова версия на своя мобилен потребителски интерфейс - LG UX 5.0. Проектиран за по-игриво и иновативно мобилно изживяване, LG UX 5.0 ще предлага разширени функции и по-голямо удобство не само за потребителите на LG G5, но и за собствениците на предстоящите модели смартфони от LG.

Базиран на последната Marshmallow OS на Android, LG UX 5.0 съчетава в себе си философията на LG за бъдещето на мобилните телефони. LG UX 5.0 е приятен, подобрен и насочен към потребителя. Поддържа лесно свързване и оптимален контрол на LG Friends, като доставя по-удобно и мощно преживяване, добавяйки нови функции, които позволяват на потребителите да се насладят на G5 в максималния му потенциал.

„Ние анализираме начина на живот на потребителите на смартфони и създадохме LG UX 5.0 за да осигурим по-добро мобилно преживяване и значително разширена използваемост.”, каза Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „LG UX 5.0 и G5 са проектирани да предоставят иновативно потребителско преживяване, което отговаря на нуждите и на най-взискателните ни клиенти.”

 

Забавление с UX свързаност и LG Friends

Черешката на тортата при LG UX 5.0 е LG Friends Manager – мултифункционално приложение, което позволява на потребителите да контролират лесно модулите и аксесоарите, познати като LG Friends. LG Friends Manager интуитивно разпознава аксесоарите и лесно се свързва към тях, като изтегля и инсталира всички зададени приложения от Google Play Store. С LG Friends Manager процесът на свързване и контрол на LG G5 с неговите Friends не би могъл да бъде по-лесен.

LG Friends Manager генерира различен дисплей за всеки LG Friend. В съчетание с 360 CAM, на екранът на G5 ще се появят визуализациите за снимане и наличните режими на снимки. Албумът Friends Camera в галерията на телефона ви позволява на потребителите да категоризират и управляват изображенията, заснети с LG 360 CAM и Rolling Bot.

Иновативен UX за силно визуално преживяване

Едно от големите предимства на LG UX 5.0 е неговото приложение за изключително мощната камера на LG G5. Заснемането на изображения и видео никога не е било по-приятно и функционално.

 • Zoom In & Out – безпроблемно превключване между стандартния 78-градусов обектив и 135-градусов широкоъгълен обектив, единствено и само с леко докосване на екрана.
 • Auto Shot – усъвършенствана версия на Gesture Shot. Направете перфектното селфи чрез затваряне на затвора на камерата веднага след като лицето на бъде разпознато.
 • Multi View – заснема различни ъгли на изображенията в един и същ момент, използвайки предната и задната камера на G5 и LG 360 CAM.
 • 360 Wallpaper – изображенията от LG 360 CAM могат да бъдат визуализирани като 360-градусова панорама, която да бъде синхронизирана с посоките на движение на LG G5.
 • Pop-out Picture – комбинирайте две изображения със стандартния широкоъгълен обектив и създайте picture-in-a-frame ефект.
 • Film Effect – покачете нивото на ефектите с този сет от филтри. Бихте могли да пресъздадете аналогови снимки или просто да използвате режимът за преглед на снимките, избирайки желан нов филтър преди да направите снимката.

По-удобен и фокусиран върху потребителя UX

LG променя потребителския интерфейс и добавя няколко нови „умни“ функции към LG UX 5.0, за да повиши удобството при ползване.  

 • New Home – LG комбинира Home екрана с апликацията Drawer в LG UX 5.0 с цел да опрости потребителското усещане. Тези, които предпочитат традиционният екран, биха могли да го инсталират директно от менюто за настройки на своя LG G5.
 • LG Health – усъвършенстваната за UX 5.0 апликация LG Health осигурява режими за начинаещи и напреднали, в зависимост от профила ви. Бихте могли да започнете като начинаещ и да преминете към напреднал, ако достигнете определено ниво, като през цялото време ще бъдете мотивирани чрез визуализации на прогреса ви.
 • Always-on – с тази функция ще избегнете включването на телефона, само за да видите часа. С Always-on важната информация дата, час и съобщения ще бъдат постоянно видими на дисплея ви.
 • Smart Doctor – ще поддържа вашия G5 в отлично състояние, давайки ви съвети и решения в зависимост от потребителските ви навици.
 • World Clock – с атрактивен графичен интерфейс, този умен часовник ще ви показва часа в избрани градове от целия свят, като едновременно автоматично ще синхронизира часа с местното време на мястото, на което се намирате.
 • File Manager – използвайте G5 толкова лесно, както боравите с компютъра си – имате директен достъп до всички папки и файлове, обозначени с пътеката до файла в горната част на екрана. С новата търсачка бихте могли лесно да откриете документи, видео и снимки на своя G5.
 • Quick Help – открийте отговорите на всички въпроси, свързани с G5, по възможно най-бързия начин.
 • LG Backup – използвайте функцията LG Backup в комбинация с NFC, за да възстановите настройките си от други Android смартфони или да запазите разговорите си от любимите ви апликации.
 • Diverse Security Method – в допълнение познатият LG Knock Code ще ви позволи да отключите смартфона си чрез разпознаване пръстов отпечатък. Сензорът е вграден в LG UX 5.0 за да осигури удобство и сигурност от ново поколение.

Съобщение